Lucian Bode, despre transportul cu metroul după 15 mai: Venim cu maximum de trenuri; timpii de așteptare vor fi de la 2-3 minute
Telex » Știri 8 mai 2020
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că vor fi luate măsuri de siguranţă pentru fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai, iar în privinţa Metrorex se vor folosi toate trenurile disponibile, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, informează Agerpres. „La iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea (astăzi – n.r.) o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. (...) Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a afirmat ministrul.
Lucian Bode a subliniat că instituţiile statului au obligaţia să vină „cu un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul”. Ministrul a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate măsurile concrete care urmează să fie luate pentru fiecare mod de transport în parte. În opinia acestuia, până la 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări în acest sens, care vor fi aplicate de toate statele membre. „Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar. (...) Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a explicat acesta.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile