Lucian Bode: Mobilizarea antreprenorului pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Comarnic-Brașov este foarte bună
Telex » Știri 13 aprilie 2020
Mobilizarea antreprenorului care lucrează pe şantierul Autostrăzii Comarnic-Braşov, lotul 2 – sectorul Predeal-Cristian, este una foarte bună, lucru pe care l-am observat şi pe alte şantiere unde lucrează români, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, citat de Agerpres. „Este un lucru foarte bun că şantierele sunt deschise pentru că în acest fel putem stimula economia. Infrastructura este un domeniu vital în aceste momente şi de aceea cred că trebuie să ne aplecăm cu precădere asupra tuturor investiţiilor atât de necesare. Antreprenorii trebuie să ştie că suntem alături de ei şi, pe cât posibil, încercăm să le rezolvăm solicitările”, a spus Bode, pe durata vizitei pe care a efectuat-o pe şantierul sectorului Predeal - Cristian, parte a lotului 2 din Autostrada Comarnic - Braşov.
Oficialul a solicitat antreprenorului să semnaleze problemele administrative, dacă acestea vor apărea, pentru a fi rezolvate cât mai repede.
„Ştiu că nu aveţi probleme cu plăţile din partea Companiei de Autostrăzi, că sunteţi mobilizaţi şi lucraţi în două schimburi, că aveţi front de lucru şi că puteţi da în trafic, anul acesta, obiectivul pe care lucraţi. Vremea vă permite să turnaţi asfalt şi vă rog să menţineţi ritmul de lucru. Problemele administrative, dacă mai sunt, vă rog să mi le aduceţi la cunoştinţă pentru a le rezolva cât mai repede. Am încredere că vă respectaţi termenele şi că românii vor putea utiliza acest sector de autostradă în acest an”, a afirmat Bode.
Valoarea contractului pentru acest obiectiv se ridică la 118.019.701,80 lei (fără TVA). Pentru proiectare este alocată o perioadă de şase luni, în timp ce execuţia va fi avea loc pe o durată de 18 luni. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 48 de luni.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale