Lucian Ovidiu Heiuș: 25 mai este ultima zi de depunere a declarației unice 212; sperăm ca anul acesta încasările aferente să depășească 2 miliarde de lei
Telex » Știri 23 mai 2022
Depunerea declarației unice 212 se poate face până la data de 25 mai, a reamintit, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuș, menționând că încasările de pe urma acesteia ar putea ajunge anul acesta la 2 miliarde de lei, relatează Agerpres. „Aș vrea să reamintesc contribuabililor persoane fizice că 25 mai este ultima zi de depunere a declarației unice 212. (…) Este o declarație pe care persoanele fizice trebuie să o depună anual. Sper ca gradul de depunere să fie foarte mare și îmi doresc bineînțeles și ca gradul de conformare voluntară la plată în cazul peroanelor fizice să depășească așteptările noastre. Dacă anul trecut am încasat undeva la 1,5 miliarde ca urmare a acestei declarații 212, sperăm ca anul acesta să depășim 2 miliarde de lei”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuș.
Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Totodată, ANAF recomandă ca Declarația unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.
De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire (data depunerii declarației în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poștă, după caz).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice