Lucian Ovidiu Heiuș: Numărul mediu de posturi vacante la ANAF e de circa 2.500; cea mai mare problemă e gradul de îmbătrânire a personalului
Telex » Știri 24 iunie 2022
Agenția Națională de Administrare Fiscală are, în ultimii 5-6 ani, un număr mediu de 2.500 de posturi neocupate, iar problema cea mai mare este gradul de îmbătrânire a personalului, a declarat, la conferința „Digitalizarea României. Noile provocări ale transformării digitale”, președintele instituției, Lucian Ovidiu Heiuș, citat de Agerpres. „Întotdeauna, orice director, orice conducător de instituție spune că are nevoie de mai mult personal. În același timp, trebuie să și recunoaștem că poate de multe ori putem să redistribuim personalul din anumite sectoare, unde poate nu are o încărcare suficient de mare, spre alte sectoare, care sunt mai încărcate. Vă dau un exemplu: în ultimii 5-6 ani numărul mediu de posturi vacante la nivelul agenției este undeva în jur de 2.500 de posturi neocupate. Problema cea mai mare a ANAF-lui este, de fapt, gradul de îmbătrânire a personalului. Și aici am luat niște decizii, iar posturile care s-au și scos, puține la număr, 260 de posturi care au fost scoase la București și la Ilfov, unde era cea mai mare nevoie de personal, în general, au fost pentru debutanți și asistenți, tocmai pentru a veni o tânără, o nouă generație de economiști și de juriști care să lucreze în ANAF”, a spus Lucian Heiuș. El a subliniat că își dorește ca atunci când constrângerile financiare bugetare se vor relaxa să fie continuate concursurile de angajare pentru „tineri care să poată să formeze și să creeze așa niște valuri succesive de finanțiști, de fiscaliști, care să lucreze cu multă dedicație în cadrul ANAF”.
Președintele ANAF a menționat că întotdeauna când se scoate un post la concurs la nivel ANAF concurența este „incredibil de mare”: „Vă dau un exemplu: doar pentru aparatul propriu au fost 71, cred, de posturi și au fost înscriși 690 de de doritori”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane