Ludovic Orban: Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până la 31 decembrie
Telex » Știri 2 noiembrie 2020
Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul guvernării liberale este de a adopta proiectul de buget pe anul viitor până la 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea guvernului, între Crăciun şi Anul Nou. „Pregătim rectificarea bugetară, de asemenea pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până la 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea guvernului, între Crăciun şi Anul Nou”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban, citat de Agerpres. El a punctat că viitorul buget va fi construit „pe baze realiste”.
„Va ţine cont de realitatea economică din România şi va urmări, în primul rând, să asigure investiţii în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, energetice, de sănătate publică, şcolare, de comunicaţii. (...) Pe de altă parte, vom prevedea toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. Va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că, odată cu creşterea ratei de absorbţie de fonduri europene şi creşterea cantităţii de bani care intră în economia românească din fonduri europene, noi trebuie să asigurăm o cofinanţare suplimentară şi acest lucru trebuie, în mod evident, să-l asigurăm din resursele bugetare aflate la dispoziţie”, a spus Ludovic Orban.
Premierul a punctat că la baza construcţiei bugetului nu vor fi luate în calcul noi taxe şi impozite. Întrebat care este procentajul avut în vedere pentru majorarea pensiilor anul viitor, premierul a precizat: „Majorarea pensiilor se va face pe baza realităţii economice”: „Obiectivul nostru este să creştem în continuare pensiile, să le creştem în funcţie de creşterea economică, de dezvoltarea economică. (…) Pensiile sunt alimentate din contribuţia pe care o plătesc cei activi, populaţia activă. Pentru ca să crească pensiile, e nevoie de creşterea numărului de angajaţi, e nevoie de creşterea salariului mediu, în felul ăsta, crescând încasările la fondul de pensii, pot să crească şi pensiile, e simplu”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale