Ludovic Orban: Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie
Telex » Știri 23 noiembrie 2020
Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie, dar că autoritățile vor lansa anterior o campanie de informare. „Suntem aproape, se vede luminița de la capătul tunelului”, a spus șeful Guvernului, citat de Mediafax. „Nu mai avem mult. Deja e clar că este în fază finală de avizare cel puțin un vaccin dacă nu și mai multe vaccinuri. Campania (de vaccinare – n.r.) nu va fi obligatorie. Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze. Noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării, noi putem să încercăm să îi convingem să se vaccineze, dar evident nu putem obliga pe cineva să se vaccineze. Desigur că vaccinarea e cea mai bună soluție de a nu contracta această boală. O campanie reușită de vaccinare este cea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate, într-un orizont de timp rezonabil. Eu zic că suntem aproape, se vede deja luminița de la capătul tunelului”, a declarat premierul.
El a anunțat că autoritățile pregătesc o campanie pentru a prezenta avantajele vaccinării pentru cetățenii români și că autoritățile vor publica în această săptămână strategia de vaccinare. „În cursul acestei săptămâni se va prezenta strategia de vaccinare. Pe primul plan vor fi cei care luptă în prima linie din sistemul de sănătate public, ulterior persoanele vulnerabile, persoane în vîrstă care au alte boli, care riscă să dezvolte forme severe, ulterior cei care lucrează în zone esențiale, critice, cum ar fi energie, furnizare de servicii de utilitate publică”, a mai spus Orban.
Potrivit acestuia, măsurile luate își arată efectele: „Măsurile pe care le-am luat au reușit să își demonstreze eficacitatea pentru că suntem în a treia săptămână consecutivă în care suntem relativ la un plafon, iar în săptămâna care a trecut a început să crească numărul de vindecări, ba chiar am avut o zi în care numărul de vindecări a fost mai mare decât al celor care s-au infectat”, a precizat premierul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile