Luni, 15 ianuarie 2024, acces gratuit pentru vizitatori în toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii
Numărul 1, 10-16 ian. 2024 » Roza vânturilor
Ministerul Culturii, cu sprijinul instituțiilor din subordine, celebrează Ziua Culturii Naționale 2024 printr-o serie de evenimente organizate la nivel național, informează Mediafax. Astfel, românii sunt așteptați la spectacole și acțiuni dedicate acestei zile, printre care se numără piese de teatru, expoziții, tururi ghidate sau concerte, unele dintre acestea putând fi urmărite și online.
„Cel mai frumos mod de a celebra cultura este alături de artiști, de oamenii de cultură și de creațiile culturale, în instituțiile de cultură. De aceea vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră și pe toți împreună să fiți parte din viața culturală a comunităților noastre. Fie că este vorba de evenimente culturale locale, de sprijinirea artiștilor și a creatorilor sau de proiecte care promovează diversitatea culturală, implicarea fiecăruia dintre noi contează - atât pentru artiști, cât și pentru comunitate. Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii altora și pe care îl putem face astăzi copiilor noștri și este important ca ziua de 15 ianuarie să fie pentru noi toți o sărbătoare”, a declarat ministrul de resort, Raluca Turcan.
Astfel, luni, 15 ianuarie, toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor sărbători Ziua Culturii Naționale prin acces gratuit pentru toți vizitatorii. Publicul este invitat în număr cât mai mare să descopere expozițiile și programele dedicate și să celebreze Ziua Culturii prin cultură.
Reamintim că, începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naționale prin Legea nr. 238/2010.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național