MADR: Cererile de plată pentru ajutorul la motorina utilizată în agricultură, pe trimestrul I, se depun până la data de 2 mai
Telex » Știri 11 aprilie 2022
Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziționate și utilizate în agricultură, aferente trimestrului I al anului 2022, pot fi depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 2 mai 2022, inclusiv, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), informează Agerpres. „Susținem în continuare fermierii prin decontarea a 1,63 de lei pentru fiecare litru de motorină folosit în agricultură, maximul permis de regulamentele europene pentru această formă de sprijin. Am prevăzut în bugetul din acest an sumele necesare pentru acoperirea acestor costuri și banii vor intra rapid în conturile fermierilor pentru că știu cât de important este pentru ei disponibilul de capital pentru continuarea lucrărilor în agricultură”, a declarat ministrul de resort, Adrian Chesnoiu.
Având în vedere faptul că ultima zi de depunere a cererilor de plată este 30 aprilie 2022, iar aceasta este zi nelucrătoare, termenul de depunere se prelungește până la data de 2 mai 2022 inclusiv, în conformitate cu prevederile art. 12 din Regulament Delegat UE nr. 640/2014 și ale Codului de Procedură Civilă.
Cererile se depun în format fizic sau pot fi transmise prin mijloace electronice la Centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, însoțite de documentele prevăzute în Anexă.
Toate documentele transmise electronic vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de solicitantul sprijinului, însușite prin semnătura și vor purta sintagma „conform cu originalul”.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare ca diferență dintre rata accizei standard și rata accizei reduse și are o valoare unitară de 1,630 lei/litru, în conformitate cu HG nr. 146/2022.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile