MADR: Propunerile de proiecte privind producția de energie din surse regenerabile se vor depune din 20 noiembrie
Telex » Știri 9 noiembrie 2023
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit mai multe solicitări din partea unor potențiali beneficiari pentru modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, în sensul stabilirii unei date de deschidere ulterioară datei de 9 noiembrie 2023. Potrivit unui comunicat al MADR, motivul invocat a fost că perioada cuprinsă de la data afișării pe site a Ghidului și data deschiderii sesiunii este insuficientă pentru pregătirea acestor proiecte. Totodată, a fost solicitată și acordarea unui interval mai mare de 15 zile pentru depunerea acestor proiecte.
Pentru a da curs solicitărilor primite, MADR a propus modificarea perioadei de depunere a propunerilor de proiecte de producție de energie din surse regenerabile în cadrul procedurii de ofertare concurențială, astfel: ▪ data și ora de deschidere a procedurii de ofertare concurențială: 20 noiembrie 2023, ora 8:00; ▪ data și ora de închidere a procedurii de ofertare concurențială: 15 decembrie 2023, ora 23:59.
Astfel, prin Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 484/2023, a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare, versiunea 2, care poate fi consultată AICI.
Reamintim că prin Ordinul ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 466/2023 a fost aprobat Ghidul solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare.
La data de 1 noiembrie 2023, Ghidul în forma aprobată a fost publicat pe site-ul MADR și AFIR, iar potențialii beneficiari au formulat propuneri și observații.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică