MADR va lansa sesiunea de depunere de proiecte pentru investiții în exploatații agricole
Telex » Știri 6 octombrie 2021
Depunerea proiectelor pentru investiții în exploatații agricole se va realiza începând din 25 octombrie până în 25 ianuarie 2022, iar alocarea financiară este de 760 milioane euro, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). „Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță lansarea sesiunii de depunere pentru submăsura 4.1 «Investiții în exploatații agricole» din cadrul Măsurii 4 «Investiții în active fizice», în perioada 25 octombrie 2021 – 25 ianuarie 2022. Alocarea financiară pentru sesiunea continuă anuală de depunere proiecte este de 760 milioane euro, împărțită în opt componente”, precizează MADR, într-un comunicat citat de Agerpres. Astfel, pentru „Achiziții simple de utilaje agricole și/sau irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei – vegetal” este alocată suma de 125 milioane euro.
Totodată, pentru condiționare și procesare în fermă și marketing - modernizare exploatație (vegetal), exceptând legumicultura și cartofii, este alocată suma de 55 milioane euro, iar pentru condiționare și procesare în fermă și marketing - modernizare exploatație (zootehnic) suma de 55 milioane euro.
De asemenea, pentru „tineri fermieri - achiziție utilaje” este alocată suma de 75 milioane de euro, pentru „Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing)” - Național - 240 milioane de euro, iar pentru „Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing)” - Montan - 60 milioane euro.
Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru „Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (productie primară, condiționare și marketing) - înființare, extindere, modernizare” se alocă 100 milioane euro, iar pentru „Condiționare, procesare și marketing - legume, cartofi - modernizare exploatație” se alocă 50 milioane euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice