Magistrala 4 a metroului bucureștean va fi modernizată
Telex » Știri 29 august, 9:00
Executivul a adoptat o Hotărâre prin care Magistrala 4 a metroului bucureștean va fi modernizată prin integrarea sistemului de control acces cu celelalte magistrale. Este vorba despre Racord 1 – Nicolae Grigorescu – Anghel Saligny și Racord 2 – Gara de Nord 2 – Străulești. Potrivit unui comunicat al Guvernului, stațiile de metrou de pe această Magistrală vor fi dotate cu noi porți de control acces, echipamente pentru validarea titlurilor de călătorie, automate de vânzare cartele. „Astfel, la nivelul întregii rețele de metrou va fi folosită aceeași tehnologie, fapt ce va genera o mai bună exploatare atât din punct de vedere tehnic, cât și al costurilor de utilizare”, se menționează în comunicat.
Acest proiect, estimat la aproximativ 163 milioane lei, finanțat de la bugetul de stat, are o durată de execuție de 7 luni. Investiția cuprinde următoarele capacități: porți de control acces (200 de bucăți), echipamente pentru validarea titlurilor de călătorie magnetice (174 de bucăți), echipamente pentru validarea titlurilor de călătorie contactless (218 de bucăți), automate de vânzare cartele (88 de bucăți), instalații de televiziune în circuit închis (22 de sisteme /acces), instalații de sonorizare la cabine (18 sisteme/cabine) și instalații de telefonie la cabine/casierie (36 de sisteme/acces).
În rețeaua de metrou, există în exploatare 54 de stații care beneficiază de instalații de control acces noi, moderne, cu funcțiuni superioare. Acestea pot asigura validarea călătoriei cu metroul prin mai multe moduri: citire magnetică, citire contactless, iar corespunzător modalității de validare, titlurile de călătorie sunt transpuse pe diferite suporturi, cartele cu bandă magnetică, carduri contactless, carduri bancare contactless, dispozitive electronice smartphone, smartwatch).
Acestora li se vor adăuga 10 stații de metrou ale Magistralei 4 – Racordul 1 și Racordul 2.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice