Majoritatea consumatorilor sunt interesați de credite de tip „cumpără acum, plătește mai târziu”
Numărul 38, 13-19 oct. 2021 » Roza vânturilor
Majoritatea consumatorilor din întreaga lume intenționează să utilizeze credite de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” în următorii ani, potrivit unui raport care scoate în evidență explozia noilor produse financiare care ocolesc cele mai mari bănci ale lumii, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Astfel, un sondaj derulat în rândul a 6.300 de persoane din întreaga lume a descoperit că 20% au luat deja un împrumut de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” și aproximativ 60% dintre respondenții cred că vor încerca acest produs în următorii doi ani. Comparativ, doar 45% dintre respondenți au declarat că vor utiliza criptomonede în perioada următoare, arată un raport publicat de firma de consultanță Capgemini SE.
Firme de fintech precum Klarna și Afterpay Ltd. au devenit companii în valoare de miliarde de dolari oferind consumatorilor opțiunea de a plăti în rate atunci când fac cumpărături online. Specialiștii în „cumpără acum, plătește mai târziu” au atras deja venituri anuale de până la 10 miliarde de dolari care ar fi revenit băncilor, susține un studiu publicat în luna iulie de firma McKinsey.
Însă acest boom a atras și atenția organismelor de reglementare, care sunt preocupate de riscul spălării banilor și al unor împrumuturi nesustenabile. Între timp, giganții finanțelor tradiționale, inclusiv Goldman Sachs Group Inc. și Mastercard Inc., încearcă și ei să intre pe această piață.
Aproximativ două treimi dintre directorii de bancă intervievați de Capgemini spun că firme precum PayPal Holdings Inc., Stripe Inc. și Square Inc. sunt concurenți mai amenințători decât băncile tradiționale.
Pe ansamblu, plățile non-cash au crescut cu 8% în 2020, după mai mulți ani în care creșterea anuală a fost una de două cifre, în contextul în care expansiune a fost încetinită de pandemie, susține Capgemini. Cu toate acestea raportul publicat în aceste zile prognozează că revenirea economiei mondiale va alimenta cererea pentru alternative precum criptomonede, plăți cu dispozitivele de tip wearable și portofolele digitale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane