Malta, Irlanda și România alocă mai puțin de 2% din suprafața arabilă pentru agricultura organică
Telex » Știri 31 ianuarie 2019
Austria, Estonia şi Suedia sunt statele UE care alocă agriculturii organice cea mai mare pondere a suprafeţelor arabile, la polul opus fiind Malta, Irlanda şi România, unde suprafeţele de teren alocate agriculturii organice reprezentau mai puţin de 2% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres.
Suprafaţa alocată agriculturii organice în Uniunea Europeană era de 12,6 milioane hectare în anul 2017, echivalentul a 7% din suprafaţa totală utilizată în agricultură, în creştere cu 25% comparativ cu situaţia din anul 2012.
Statele membre UE cu cea mai mare pondere a suprafeţelor alocate agriculturii organice sunt: Austria (23,4% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură), Estonia (19,6%), Suedia (19,2%), Italia (14,9%), Cehia (14,1%), Letonia (13,9%) şi Finlanda (11,4 %).
În restul statelor membre UE, ponderea suprafeţelor de teren alocate agriculturii organice este mai mică de 10% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură, pe ultimele locuri fiind Malta (0,4%), Irlanda (1,7 %) şi România, unde suprafeţele de teren alocate agriculturii organice reprezentau 1,9% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură.
Eurostat precizează că înainte ca o suprafaţă de teren să fie certificată ca fiind „organică”, trebuie să treacă printr-un proces de conversie, care poate dura 2-3 ani, în funcţie de cultura agricolă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale
O expoziție inedită despre măiestrie și fantezie în arhitectura interbelică