Mamma Mia!, unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume, va fi montat în România
Numărul 8, 6-12 martie 2018 » Roza vânturilor
Musicalul Mamma Mia!, bazat pe un libret de Catherine Johnson, cu muzică şi versuri scrise de Benny Andersson şi Bjorg Ulvaeus şi creat de Judy Craymer, va fi montat anul acesta pentru prima dată în România, potrivit News.ro. În România, musicalul va fi o co-producţie sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniţi de compania Atelier Promotion. Spectacolul va avea premiera de gală la Sala Palatului din Bucureşti în luna mai a acestui an, după care se va juca în toate marile oraşe din România.
Mamma Mia! este o poveste romantică despre o tânără visătoare care încearcă să descopere cine este adevăratul ei tată şi invită la nunta sa pe cei trei bărbaţi din trecutul mamei ei care ar putea să o conducă la altar. O poveste despre dragoste şi prietenie, despre părinţi şi copii, despre alegeri în viaţă şi despre căutarea identităţii, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA.
Lansat în anul 1999, la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite pe Broadway, musicalul are un succes fulminant. Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la Mamma Mia!, s-au bucurat, au cântat, au dansat împreună cu protagoniştii spectacolului, în toate colţurile lumii. În 2008, adaptarea pentru marele ecran bazată pe musical, cu Meryl Streep şi Amanda Seyfried în rolul mamei şi fiicei, a cucerit şi publicul de cinema, devenind un fenomen mondial în industria spectacolului.
(Copyright foto: joreks / 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național