Marcel Boloș: 1,2 miliarde de euro, sprijin pentru cei vulnerabili și educație conectată la piața muncii
Telex » Știri
ieri, 9:13
Suplimentarea sprijinului pentru persoanele defavorizate și investiții în educația orientată spre piața muncii au fost două inițiative esențiale pentru România discutate, la Bruxelles, de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, relatează Agerpres. „Colaborarea strânsă cu doamna Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, se traduce pentru noi în soluții concrete pentru români. Am discutat acum la Bruxelles două inițiative esențiale pentru România: suplimentarea sprijinului pentru persoanele defavorizate și investiții în educația orientată spre piața muncii. Sunt măsuri pe care vrem să le realizăm prin realocarea economiilor provenite din execuția financiară a proiectelor finanțate”, a scris Marcel Boloș pe Facebook.
Acesta a punctat că planul României este de a adapta Programul Incluziune și Demnitate Socială (PIDS) 2021-2027, astfel încât resursele europene să acopere integral o serie de nevoi urgente. Este vorba despre acordarea sprijinului de 250 lei pentru persoane vulnerabile în cel puțin două tranșe, 125 lei prin pachete alimentare, tot în două tranșe, și acordarea voucherelor educaționale de 500 lei pentru aproximativ 600.000 elevi defavorizați. De asemenea, Boloș a precizat că se caută soluții pentru a finanța în continuare vouchere de energie pentru populația vulnerabilă.
Potrivit sursei citate, discuțiile cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene au vizat și implementarea STEP (Platforma Tehnologii Strategice din Europa) în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO), pentru care există o alocare aprobată de 600 de milioane de euro.
„Am discutat și despre implementarea programului STEP (Platforma Tehnologii Strategice din Europa) în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO), pentru care avem deja aprobată relocarea a 600 milioane euro. Discuțiile vor continua la nivel tehnic, pentru ca în final să reușim ca prin program să oferim următoarele: Relansarea Innotech Student – acordarea de sprijin de până la 200.000 de euro pentru absolvenții care doresc să își dezvolte propriile afaceri; o curriculă universitară adaptată cerințelor pieței muncii, în special în domeniile tehnologice și industriale; laboratoare de practică în universități, pentru ca studenții să învețe aplicat, nu doar teoretic; incubatoare de afaceri în universități, pentru dezvoltarea inițiativelor studenților”, a mai scris Marcel Boloș pe pagina de socializare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc