Marcel Boloș: În 2025 avem niște angajamente; ponderea veniturilor în PIB trebuie să crească cu 2, 5 puncte procentuale față de 2019
Telex » Știri 8 aprilie, 9:54
România are niște angajamente pentru 2025 și în Planul Național de Redresare și Reziliență scrie că ponderea veniturilor fiscale în PIB trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale față de 2019, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de Agerpres. "S-a creat în spațiul public o adevărată tragedie, că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător și să spună că în 2025 se va întâmpla nu știu ce catastrofă. Spune altceva ministrul Finanțelor: că în 2025 avem niște angajamente. Și dacă ne uităm la acele angajamente, acolo se spune foarte clar: va crește ponderea veniturilor. Nu Boloș Marcel a scris acest lucru, nu Marcel Ciolacu, nu Nicolae Ciucă. Este scris în PNRR negru pe alb, nu-i un secret acest lucru, și anume că ponderea veniturilor fiscale în PIB față de anul de referință 2019 trebuie să crească cu 2,5 puncte procentuale", a spus Marcel Boloș la un post de televiziune, întrebat ce măsuri vor fi luate din 2025.
El a adăugat că este prematur de spus care va fi tipul de politică fiscală și că la această întrebare va trebui să răspundă cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4.
"Care va fi calea de urmat pentru ca să ajungem la această țintă cantitativă? Adică vom avea un impact bugetar pe care va trebui să îl urmărim din implementarea acestei reforme și, la momentul respectiv, cine va ajunge să depună cererea de plată numărul 4 va trebui să dea un răspuns la această întrebare. Sigur, mă întrebați care va fi tipul de politică fiscală? Prematur de spus. Dacă acum m-aș hazarda să spun o măsură care va fi urmată de către România, ar putea să nu fie așa", a explicat ministrul Finanțelor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice