Marcel Boloș: Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot începând cu data de 1 august
Telex » Știri 28 iunie, 16:09
Modulele anti-fraudă vor intra în etapa de testare pilot începând cu data de 1 august, a anunțat, astăzi, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de Mediafax. Ministrul a prezentat măsurile care vor duce la digitalizarea sistemului fiscal al României.
„Este un pachet de măsuri de digitalizare a sistemului fiscal al României, care, alături de modulul e-Factura, modulul e-TVA, sunt în pregătire și Ro-e-Proprietatea, și subliniez aici că va avea loc o discuție prealabilă cu mediul de afaceri și cu reprezentanții organizațiilor profesionale, și în pregătire este declarația unică inteligentă pentru persoanele fizice autorizate. Un ultim pachet de măsuri este cel cu privire la modulele anti-fraudă, al căror obiectiv final este de organizare a inspecțiilor fiscale și a inspecției anti-fraudă, în funcție de valoarea indicatorilor de risc fiscal, astfel încât acțiunile organelor noastre de inspecție fiscală și inspecție anti-fraudă să poată fi orientate spre faptele de evaziune fiscală, cele mai periculoase pentru bugetul statului”, a declarat ministrul Finanțelor.
El susține că de la 1 august vor intra în testare modulele anti-fraudă.
„Reamintesc, de asemenea, că modulele anti-fraudă cu precădere pentru combaterea evaziunii în domeniul TVA, care una peste alta sunt 160 de modalități prin care sunt organizate formele de prejudiciere a bugetului statului pentru ceea ce înseamnă TVA, aceste module vor intra în etapa de testare pilot cu data de 1 august și sunt măsuri după modelele europene din statele care și-au modernizat sistemele fiscale, încât România să poată cu adevărat să aducă bani din mai buna colectare a impozitelor și taxelor”, a precizat Marcel Boloș.
Ministrul atrage atenția că efectele nu se vor vedea „peste noapte”. „Nu se poate întâmpla o minune peste noapte, să nu mă întrebați cât de rapid și dacă peste noapte vom putea vedea mai multe impozite și taxe la bugetul de stat, dar experiența altor țări arată că a nevoie cam de trei ani până când se văd rezultate ale acestor tipuri de măsuri”, a adăugat oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial