Marcel Boloș: Nouă scanere de mărfuri vor fi funcționale în vămile din România până la sfârșitul anului
Telex » Știri 11 iulie 2024
Nouă scanere de mărfuri vor fi funcționale până la sfârșitul anului în vămile din România, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de Agerpres. "Am avut (marți, n.r.) o ședință de lucru cu echipa Autorității Vamale Române (AVR), în care am discutat despre stadiul celor mai importante proiecte la care lucrăm pentru combaterea contrabandei și evaziunii fiscale. În ceea ce privește operaționalizarea scanerelor, suntem în grafic cu calendarul asumat: pe lângă cele din Albița și Giurgiulești, vom avea un scaner funcțional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârșitul anului în vămile din România să funcționeze deja simultan nouă astfel de dispozitive", a scris ministrul pe Facebook.
Acesta a menționat că discuțiile cu echipa AVR au vizat și documentația aferentă e-Sigiliu. "Am discutat pe documentația aferentă e-Sigiliu, pentru a ne asigura că ne încadrăm în termen: avem de achiziționat 2.000 de sigilii pe care trebuie să le punem în funcțiune de la 1 ianuarie 2025. Prin sistemul național RO e-Sigiliu implementăm o metodă automatizată și rapidă, bazată pe utilizarea unor dispozitive inteligente care să determine potențialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri", a punctat el.
Nu în ultimul rând, Marcel Boloș a subliniat că planul de investiții al AVR, pentru perioada 2025-2030, va fi pus în consultare publică. "De asemenea, avem creionat planul de investiții care va schimba fața Autorității Vamale, ce urmează să fie pus în consultare. După cum știți, Guvernul a aprobat recent bugetul de investiții pentru perioada 2025-2030, care se va ridica la aproximativ 1 miliard lei. Avansăm și cu realizarea Centrului Național de Analiză Imagistică Vamală, finanțat prin PNRR, prin care se vor analiza datele obținute cu ajutorul aparatelor de scanat", a mai scris ministrul pe pagina de socializare.
(Sursa foto: www.customs.ro)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane