Marcel Boloș: Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul
Telex » Știri 22 aprilie, 9:37
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am ales să particip la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a vorbi cu experții și a vedea cum pot fi create noi oportunități de dezvoltare economică și socială pentru români, prin astfel de parteneriate, a transmis, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de Agerpres. Acesta a subliniat că în cea de-a doua zi a vizitei la Washington a continuat discuțiile cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, având întâlniri cu o echipă a Departamentului pentru Afaceri Fiscale (FAD) din cadrul Fondului Monetar Internațional și cu Alfonso Garcia Mora, vicepreședinte IFC (International Finance Corporation), însoțit de echipa sa.
"Am discutat cu echipa IFC despre mai multe proiecte, precum construirea unui nou spital de 1.000 de paturi în municipiul Timișoara și extinderea noii părți a spitalului existent. De asemenea, noi proiecte în managementul energiei reziduale în Brașov și Constanța sunt foarte importante pentru comunitățile locale. Pentru cine nu știe, IFC a sprijinit o serie de instrumente financiare inovatoare, în sectoare importante, printre care schimbări climatice, apă, locuințe, întreprinderi mici și incluziune socială. Un exemplu este primul proiect de parteneriat public-privat în domeniul apei din țară, care a îmbunătățit semnificativ accesul la apă în București", a adăugat ministrul.
Săptămâna trecută a avut loc IMF/WB Constituency Meeting 2024, eveniment organizat de Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, la care au participat miniștri de Finanțe și guvernatori ai băncilor centrale din constituenta Olandeză și Belgiană.
România este prima țară ca portofoliu IFC, cu 2,1 miliarde de dolari, având a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiți în diverse sectoare, încă din anul 1991. Totodată, suntem beneficiarii primului "împrumut albastru", de 100 milioane euro, acordat de IFC în Europa Centrală și de Est, în iulie 2002, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Finanțe, postat pe pagina de Facebook a instituției.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial