Marcel Boloș: Un plan de acțiune privind Cloud-ul Guvernamental va fi prezentat în următoarele ședințe de guvern
Telex » Știri 3 februarie 2022
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, a precizat că în următoarele ședințe de guvern va prezenta un plan de acțiune pentru implementarea Cloud-ului Guvernamental, acesta fiind „cel mai complex” proiect pe care și-l propune în ceea ce privește digitalizarea, relatează Agerpres. „Din punct de revedere al activității de digitalizare, noi ne concentrăm pe ceea ce înseamnă infrastructura specifică digitalizării. Aici proiectul cel mai complex, din acest punct de vedere, este Cloud-ul Guvernamental, pentru care urmează să prezentăm în ședințele viitoare de guvern un plan de acțiune și măsurile pentru ceea ce înseamnă guvernanța corporativă. Continuând pe linia aceasta a digitalizării, sigur, pe lângă activitatea fiscală, rostul Cloud-ului Guvernamental este acela de a asigura digitalizarea serviciilor publice”, a precizat Marcel Boloș, în ședința de guvern.
Ministrul a menționat că digitalizarea serviciilor publice a fost realizată în diferite stadii la ministerele de specialitate, dar că, odată cu realizarea Cloud-ului Guvernamental și a asigurării interoperabilității bazelor de date, certificatele digitale vor putea fi listate electronic de către beneficiarii serviciilor publice.
Boloș a subliniat că acesta este „cel mai complex” proiect pe care îl vizează, dar că există și alte componente de digitalizare importante privind mediul de afaceri, educația sau sănătatea. „E proiectul cel mai complex, dar avem în subsidiar și componente de digitalizare importante pe ceea ce înseamnă mediul de afaceri, unde sunt alocați peste 500 de milioane de euro pentru ceea ce înseamnă digitalizarea și sunt cuprinse în grupul țintă de beneficiari 7.500 de companii cu componente de digitalizare, dar și cele două importante servicii publice, cel de educație și de sănătate și sper într-o bună colaborare cu miniștrii de resort pe aceste componente, pentru că aduc un plus de valoare adăugată pe cele două importante servicii publice ale României”, a spus ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial