Marcel Ciolacu: Nu luăm în calcul majorarea taxelor; mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice
Telex » Știri 27 august, 9:12
Coordonatele Acordului propus de Guvern Comisiei Europene sunt reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii 7 ani și susținerea proiectelor mari de investiții pe care România le va derula în 2025 și 2026, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la consultările cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia. "Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru că România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investițiile, să susținem zona industrială și producția românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creșterea încasărilor bugetare și reforma cheltuielilor publice", a precizat prim-ministrul la întâlnirea de luni, de la Palatul Victoria, se menționează într-un comunicat al Guvernului.
Șeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală: "Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri și fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri".
Potrivit comunicatului Executivului, reprezentanții mediului de afaceri au apreciat dialogul cu Guvernul, continuat și detaliat la nivelul ministerelor. La consultările de la Palatul Victoria, reprezentanții Executivului și cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanție-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum și alte aspecte ce țin de sectorul turism.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice