Marcel Ciolacu: O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe
Telex » Știri 11 iunie, 9:12
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că o reformă fiscală nu înseamnă introducerea de noi taxe, adăugând că s-a făcut "o presiune imensă" asupra sa să mărească TVA, dar a refuzat, relatează Agerpres. Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă după cele patru rânduri de alegeri din acest an românii vor avea parte de noi taxe, mai ales că a fost amânată și reforma fiscală.
"Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis și dumneavoastră și românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 și ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu și momentan avem încasările pe care le-am așteptat. Cu adevărat am încurajat foarte mult investițiile și de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ținem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe și eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% și era asumat unul de 5,7% și am închis cu 5,6 - 5,5%. Am scos anumite excepții", a spus Ciolacu.
Premierul a adăugat că asupra lui s-a făcut o presiune imensă pentru a mări TVA. "Vă spun un singur lucru, pe mine, ca și prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă ca să măresc TVA și am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăși cei cu venituri să contribuie la acest efort comun. Nu este corect. (...) Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente și medicamente. Asta ar duce la o creștere a inflației. Când ai ajuns cu inflația în jur de 1% poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo de obicei se acționează în alte zone", a precizat Marcel Ciolacu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice