Marcel Ciolacu: Până la sfârșitul anului se vor da în circulație 130 km din Autostrada Moldovei
Telex » Știri astăzi, 9:10
Două loturi ale Autostrăzii A7, între Buzău și Râmnicu Sărat, vor fi deschise circulației la 20 noiembrie, iar până la sfârșitul anului se va putea circula pe 130 de kilometri din Autostrada Moldovei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres. Prim-ministrul a efectuat la finalul săptămânii trecute o vizită de lucru, împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la obiectivul de investiții rutiere Autostrada A7, Sectorul Buzău-Focșani, Tronsoanele 1 și 2 - Buzău-Vadul Pașii și Vadul Pașii-Râmnicu Sărat.
„Așa cum am promis, o să se dea în circulație tot drumul de la Buzău până la Râmnicu Sărat, se va circula pe autostradă, urmând ca luna viitoare să se circule de la Buzău până la Focșani”, a declarat premierul.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că până la finalul anului se vor da în circulație aproximativ 180 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.
„Miercuri, în 20 noiembrie, se va circula și pe aceste două loturi (…). Lotul 3 va fi dat în decembrie. Toate cele 4 loturi vor fi date în circulație, plus cele două așa cum a spus primul ministru, de la Dumbrava până la Pietroasele. Ne vom muta și în Sud și aproximativ 40 de kilometri de drum expres, între Craiova și Pitești, vor fi dați în circulație înainte de 1 decembrie, urmând ca după 10 decembrie să discutăm și de alți 16 kilometri care vor fi dați în circulație de la Pitești spre Curtea de Argeș. Până la sfârșitul anului, în jur de 180 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi dați în circulație”, a precizat ministrul Grindeanu.
Tronsonul I Buzău-Vadu Pașii se întinde pe o distanță de 4,6 km, iar cel de-al doilea tronson, Vadu Pașii - Râmnicu Sărat, are o distanță de 30,8 km.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice