Marcel Ciolacu: Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază
Telex » Știri 16 iunie 2023
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, în cadrul primei ședințe a noului Guvern, că "urgența maximă" este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază, informează Agerpres. "Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază pe întreg lanțul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitorii. Trebuie să convenim un efort comun, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu față de toți oamenii care au suportat efectele unei inflații înalte în ultimul an. Acum este important să ducem inflația la o singură cifră cât putem de repede, dar la fel de important este să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România", a declarat Marcel Ciolacu.
El a anunțat și alte proiecte pe care Guvernul urmează să le pună în practică.
"În paralel, mi-aș dori să pregătim lansarea rapidă a unor proiecte, din punctul meu de vedere, esențiale: sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcții și introducerea energiei verzi in fermele agricole. Pare că nu avem foarte mult timp de ezitări, este momentul ca oamenii să vadă că venim imediat cu soluții eficiente și că le executăm, cum se spune, ca la carte. Doar așa economia și populația vor simți cu adevărat o schimbare clară și rezultate concrete", a declarat premierul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național