Marea Britanie depăşeşte India, devenind a patra cea mai favorabilă destinaţie de investiţii din lume
Numărul 10, 16-22 mar. 2021 » Lumea în care trăim
Post-Brexit, Marea Britanie a depăşit India, devenind a patra cea mai favorabilă destinaţie de investiţii din lume, conform unui studiu realizat în rândul directorilor a peste 5.000 de companii, a anunţat preşedintele PricewaterhouseCoopers, Bob Moritz, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Regatul Unit a părăsit oficial UE la sfârşitul lunii ianuarie 2020.
Topul primelor trei destinaţii de investiţii din lume – Statele Unite, China şi Germania – a rămas nemodificat faţă de studiul din anul precedent realizat de PwC, în timp ce Marea Britanie şi India au schimbat poziţiile.
Atracţiile Regatului Unit s-au modificat „după ce a devenit o locaţie şi o ţară separată”, a afirmat Moritz la Reuters Global Markets Forum, observând că firmele din SUA şi Germania par a fi în special favorabile investiţiilor în Marea Britanie. Oficiul federal de statistică (Destatis) a informat zilele trecute că exporturile Germaniei către Marea Britanie au scăzut cu 29% în ianuarie.
Moritz a explicat că studiul, derulat în perioada ianuarie - februarie, arată că optimistul în rândul directorilor este la un nivel record, pe fondul atenuării crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar 76% dintre ei se aşteaptă ca avansul economiei globale să se îmbunătăţească în 2021. Totuşi, acest optimism este fragil, inflaţia fiind percepută ca un risc pe termen mediu, a apreciat Moritz. Acesta a observat că statul chinez este în urma SUA ca destinaţie favorabilă de investiţii deoarece firmele sunt îngrijorate de războiul comercial dintre cele două ţări, de accesul la piaţă şi de practicile incorecte din China.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice