Marile bănci se așteaptă ca peste jumătate dintre angajați să revină la birou în trimestrul al treilea
Telex » Știri 26 februarie 2021
Instituţiile financiare globale şi-au planificat ca peste jumătate dintre angajaţii lor să revină la birouri în trimestrul al treilea, faţă de 10%-15% în prezent, însă niciuna dintre ele nu are în vedere o revenire completă la munca de la birou în perioada imediată, a declarat directorul companiei daneze de servicii ISS, transmite Reuters, preluată de Agerpres. ISS este o companie care furnizează servicii diverse variind de la call centere la curăţenie, catering şi pază pentru spaţii de birouri, pentru peste 200.000 de companii din 60 de ţări, inclusiv pentru giganţi precum UBS şi Deutsche Telekom.
„Mulţi dintre clienţii noştri din industriile bancară, consultanţă şi servicii sunt în prezent nerăbdători să îşi readucă angajaţi înapoi la birou. Clienţii ne vorbesc de lipsa de inovaţie, de o implicare mai redusă în rândul angajaţilor care lucrează de acasă şi de faptul că cultura corporatistă are de suferit”, a declarat directorul general de la ISS, Jacob Aarup-Andersen.
Însă chiar dacă băncile globale, care sunt clienţi ai ISS, se aşteaptă să aibă mai mult de jumătate dintre angajaţi înapoi la birou în trimestrul al treilea, niciunul dintre clienţii companiei daneze nu vorbeşte încă de o revenire în proporţie de 100% la munca de la birou, a precizat Aarup-Andersen.
Grupul bancar britanic HSBC a anunţat că recent că vrea să îşi reducă la jumătate suprafaţa globală de spaţii de birouri, un semn că pandemia de coronavirus ar putea provoca schimbări permanente asupra modului de lucru, pe măsură ce companiile se pregătesc să reducă spaţiile de birouri şi să permită angajaţilor o mai mare flexibilitate când vine vorba despre munca de acasă.
Aarup-Andersen a declarat că anterior se aştepta ca spaţiile globale de birouri să scadă cu 10%-15% în următorii trei ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național