Mastercard: Cinci din zece români optează pentru autentificarea biometrică când autorizează tranzacții online
Numărul 14, 14-20 apr. 2021 » Conectarea la era digitală
Aproape jumătate dintre români (49%) preferă metoda autentificării biometrice atunci când autorizează tranzacțiile din e-commerce, în timp ce peste o treime (35%) optează pentru varianta SMS și parolă, arată rezultatele unui studiu derulat de Mastercard, relatează Agerpres. În prezent, 62% dintre români dispun de autentificarea biometrică în aplicația oferită de banca lor, iar din această pondere 78% au declarat că folosesc deja această metodă. În același timp, dintre cei 17% consumatori care nu dispun de această funcționalitate în aplicația de banking, peste jumătate au declarat că o vor folosi imediat ce le va fi pusă la dispoziție.
Autentificarea biometrică reprezintă modalitatea preferată de autorizare a tranzacțiilor e-commerce în cazul a 49% dintre români, urmată de varianta cu SMS și parolă (35%), respectiv de autentificarea prin SMS (16%).
Potrivit cercetării, la ora actuală, nouă din zece consumatori susțin că au încredere în plata online cu cardul.
Totodată, peste jumătate (56%) dintre respondenți au declarat că, în timpul cumpărăturilor online, cardul este instrumentul preferat de plată, în timp ce 45% au afirmat că aleg să achite cu numerar la momentul primirii coletului. „Comportamentul nu este generat, însă, de neîncrederea în plata cu cardul, principalele motive menționate fiind dorința de a verifica pachetul înainte de efectuarea plății și de a achita contravaloarea coletului direct la curier”, notează realizatorii studiului.
Studiul Mastercard privind percepția și utilizarea de către consumatori a funcțiilor biometrice pentru serviciile bancare mobile și online s-a desfășurat online, în luna februarie 2021, prin intermediul instrumentului de cercetare mPulse. Eșantionul reprezentativ a cuprins 400 de consumatori, femei și bărbați deopotrivă, cu vârste peste 18 ani, care au achiziționat online pe parcursul ultimelor trei luni.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial