Măsuri speciale de siguranță la Semimaratonul și Maratonul Bucureștiului
Telex » Știri 11 iunie 2021
Bucharest RUNNING CLUB a anunțat noutățile și măsurile de siguranță sanitară ce vor fi implementate în cadrul Semimaratonului (4-5 septembrie 2021) și Maratonului Bucureștiului (30-31 octombrie 2021). Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinați (cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei). „Sperăm ca situația epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil și ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinați, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ”, a menționat Valeria van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România.
La startul fiecăruia dintre cele două evenimente, vor putea fi maximum 10.000 de participanți. „Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maximum 5.000 de persoane. Fiecare cursă (42, 21, 10, 5 km sau ștafetă) va avea mai multe grupuri de start, de cel mult 350 de alergători, astfel încât în zona de așteptare pentru start să poată fi respectată o distanță minimă de 1,5 metri (între oricare doi alergători). Starturile vor fi date la câteva minute distanță, ca să nu se creeze aglomerație”, a precizat Paolo Ottone, director tehnic.
De asemenea, zonele de start/finish (Piața Constituției, Bd. Libertății – zona Parc Izvor) vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranță: ▪ acces restricționat doar pentru personalul esențial din echipa de organizare, participanți si autorități; ▪ distribuirea și impunerea utilizării măștilor de protecție (care vor fi înlăturate după primii 150 m, altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia); ▪ distribuirea și impunerea folosirii dezinfectanților; ▪ dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafețelor și incintelor destinate utilizării publice; ▪ instalarea de porți pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanților; ▪ crearea de spații de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiții de maximă siguranță, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19; ▪ utilizarea de produse preambalate (de exemplu, apă, batoane energizante etc.).
„Anul acesta nu vom putea permite accesul susținătorilor în zona de start/finish, dar aș vrea să încurajez bucureștenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare și, fără să stea în grupuri mari, să susțină cu mult entuziasm participanții”, a mai spus Valeria van Groningen.
Traseele pentru toate cursele au startul din centrul Bucureștiului, din zona Piața Constituției – Parcul Izvor, iar hărțile vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial