MCID a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 - C7 PNRR: 94 de milioane de euro pentru internet de mare viteză în aproape 1000 de localități izolate
Telex » Știri 29 aprilie, 9:00
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare și Reziliență, „Implementarea unei scheme de sprijinire a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe”. Potrivit unui comunicat al instituției, investiția prevede alocarea a 94 de milioane de euro pentru dezvoltarea conexiunilor de internet de mare viteză în comunități din țară unde nu există internet sau rețelele fixe/mobile sunt insuficiente.
„Internetul de mare viteză este o șansă uriașă pentru un viitor mai bun. Trebuie să aducem această oportunitate în toate comunitățile din România. Investiția este esențială pentru a reduce decalajele dintre mediul urban si rural, iar școlile, dispensarele, bibliotecile, dar și toți cetățenii din aceste localități să aibă șanse egale să se conecteze, printr-un singur click, cu întreaga lume”, a declarat ministrul de resort Bogdan Ivan.
Ghidul solicitantului a fost publicat pe site-ul MCID (AICI), împreună cu toate condițiile de finanțare pentru cel puțin 945 de localități din țară.
Apelul investiției este competitiv, urmând să fie deschis pentru depunerea aplicaților în platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro începând cu data de 26 iunie 2024, pentru o perioadă de 30 de zile.
Obiectivul general al apelului de proiecte este de a asigura acoperirea accesului la internet de foarte mare viteză în zonele în care piața nu poate furniza aceste servicii pe cont propriu (sate, inclusiv zone defavorizate). Viteza minimă va fi de cel puțin 100 Mbps, cu posibilitatea creșterii acesteia în viitor, iar rețelele vor fi FTTB/H și/sau 5G.
Pot depune proiecte întreprinderi de orice dimensiune (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii sau mari), inclusiv prin parteneriate, care la data depunerii cererii de finanțare sunt notificate la ANCOM ca furnizori de comunicații electronice de cel puțin 3 ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial