MCSI: Societatea Națională de Radiocomunicații a demarat proiectul privind implementarea televiziunii digitale terestre în România
Numărul 7, 26 febr. - 4 mar. 2019 » Conectarea la era digitală
Societatea Națională de Radiocomunicații SA (RADIOCOM), companie aflată în portofoliul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), a semnat contractul pentru furnizarea echipamentelor de emisie necesare implementării rețelei naționale a Multiplexului 1 pe care vor fi transmise posturile publice de televiziune, a anunțat MCSI.
„Semnarea acestui contract marchează, practic, startul implementării digitalizării efective a televiziunii terestre în România, ceea ce reprezintă un beneficiu major pentru consumatori pentru că oferă posibilitatea accesului la servicii de calitate superioară, atât imagine, cât și sunet. Totodată, implementarea televiziunii digitale terestre la nivel național reprezintă pentru RADIOCOM o nouă etapă de modernizare din punct de vedere al creșterii competitivității și diversificării serviciilor de broadcasting”, a declarat ministrul de resort, Alexandru Petrescu.
Proiectul de televiziune digitală terestră va fi implementat în 228 de stații de difuzare și va permite recepția free-to-air a programelor operatorului național de televiziune de către aproximativ 94% din populația țării. Acest contract, în valoare de 59.371.706 lei fără TVA, reprezintă prima achiziție în cadrul proiectului de implementare a televiziunii digitale terestre. Finanțarea întregului proiect este asigurată atât din surse externe – Banca Europeană de Investiții (BEI) și Alpha Bank România –, cât și din surse proprii ale RADIOCOM.
RADIOCOM este operatorul național care asigură, conform licenței, preluarea, transportul și difuzarea programelor publice de televiziune în format digital terestru, începând din 17 iunie 2015, printr-o soluție tranzitorie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile