MDLPA: A fost inaugurat unicul Complex Olimpic de Natație din România
Telex » Știri 14 mai 2021
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a fost prezent astăzi la inaugurarea Complexului Olimpic de Natație Otopeni, un proiect de anvergură finanțat cu aproape 165 milioane de lei de MDLPA. Beneficiarul investiției este unitatea administrativ-teritorială Otopeni. „Cu bucurie am anunțat astăzi inaugurarea Complexului Olimpic de Natație Otopeni. La începutul mandatului meu am vizitat lucrările acestei investiții importante și am promis atunci că, împreună cu administrația orașului, vom găsi soluția pentru a putea preda și inaugura complexul. După un blocaj de mai mulți ani, complexul sportiv poate fi, în sfârșit, deschis. Am încredere că, atât timp cât și campania de vaccinare se va desfășura în continuare în ritmul de până acum, vor fi reluate antrenamentele și concursurile în regim normal”, a spus Cseke Attila, citat într-un comunicat al ministerului de resort.
Complexul Olimpic de Natație are șase bazine, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament și trei de inițiere și recuperare, iar acestea din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament. Obiectivul sportiv va putea găzdui competiții naționale și internaționale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forță, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferințe și transmisii sportive, o sală de antrenament cu o înălțime de 6 metri pentru sportivii de la sărituri.
„Este un prilej de bucurie pentru mine să vă spun că Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în anii 2022 și 2023, planifică să organizeze aici Campionatele Europene de înot și sărituri, atât pentru juniori, cât și pentru seniori”, a anunțat Cseke Attila.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice