MDLPA: Stadionul Giulești din Capitală, aproape de a fi finalizat
Telex » Știri 7 mai 2021
Lucrările de reabilitare a stadionului Giulești din București au avansat semnificativ; astfel, arena ar putea fi predată și folosită de Clubul Rapid în curând, a anunțat, cu ocazia unei vizite de lucru, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, citat într-un comunicat al ministerului de resort. Ministrul a relevat că stadionul este finalizat în proporție de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune și desfășurate rulourile de gazon. „După instalarea dotărilor, vor putea fi reluate activitățile de antrenament și competiții sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie”, a spus Cseke Attila. El a precizat că, în pofida situației pandemice care a întârziat livrarea și instalarea unor materiale provenite din import, obligațiile asumate legate de Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate.
Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor), iar suprafața de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80x120 m. Arena va cuprinde și o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spații de cazare pentru sportivi și spații administrative, dar și spații dedicate publicului.
Costul total al investiției, finanțate de MDLPA, prin Compania Națională de Investiții, este de aproape 165 milioane de lei, iar în stadion vor putea fi derulate competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional.
Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiții aferente desfășurării EURO 2020 la București. Dintre cele trei stadioane, arenele Arcul de Triumf și Steaua au fost finalizate la începutul acestui an.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial