MDRAPFE: Pachetul 10S – 10 servicii minime de bază – prioritar, mai ales în mediul rural
Telex » Știri 2 martie 2017
Pachetul de servicii de bază (10S) este prioritar în special în mediul rural, pentru a asigura un nivel minim al calității actului administrativ în relația cu cetățenii, a precizat vicepremierul Sevil Shhaideh, cu prilejul unei întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Bistriţa, pentru a prezenta stadiul și perspectivele implementării programului de guvernare și al programelor gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). Conform Programului de guvernare, este vorba despre domeniile sănătate, educație, apă-canalizare, energia termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
- creșterea ponderii racordării la serviciile de apă de la 77% (în prezent) la 87% (până în 2020);
- majorarea ponderii racordării la serviciile de canalizare de la 34% (în prezent) la 60% (până în 2020);
- atingerea țintei de 61% drumuri modernizate (până în 2020), faţă de circa 38% (cât avem în prezent) și 100% școli cu autorizație de funcționare, până în 2020;
- sporirea ponderii numărului de proprietăți cadastrate și înregistrate de la 40% (în prezent) la 80% locuințe și 100% la terenuri agricole.
„Am avut deja întâlniri cu Asociația Comunelor din România în care am discutat ce ține de Ministerul Dezvoltării, dar acum au apărut întrebări legate și de alte ministere. Vom mai avea întâlniri cu membrii asociației, primarii de comune din toate județele, la care vom invita și reprezentanți din Ministerul Agriculturii și AFIR, ca să putem discuta punctual ceea ce ei ne semnalează cu privire la Programul Național de Dezvoltare Rurală. Este un program european esențial pentru sate și comune, pe care îl completăm cu un program guvernamental – Programul Național de Dezvoltare Locală”, a declarat viceprim-ministrul.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial