MEAT a lansat platforma IMM Mentor, dedicată informării, educării și interconectării antreprenorilor din România
Numărul 50-51, 20 dec. 2023 - 9 ian. 2024 » Direct de la sursă
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a lansat platforma IMM Mentor, dedicată informării, educării și interconectării antreprenorilor din România. Demersul a avut loc în contextul desfășurării conferinței de finalizare a proiectului „Management de calitate și performanță în cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative și dezvoltarea IMM-urilor inovatoare”, noua platformă fiind dezvoltată în cadrul acestui proiect.
Platforma IMM MENTOR pune la dispoziția întreprinderillor mici și mijlocii, start-up-urilor și scale-up-urilor o gamă vastă de resurse și informații de interes. Astfel – se menționează într-un comunicat al MEAT – noul instrument digital are inclusiv rolul de match-making între antreprenorii care doresc să-și stabilească relații de business, iar printre facilități se numără facturarea gratuită și „primul meu site”. Platforma este structurată pe 5 piloni reprezentativi pentru viața unei companii, de la educație & formare antreprenorială, finanțare, cadrul legislativ, accesul simplificat la instituțiile care gestionează relația cu mediul de afaceri, până la market place, care facilitează schimburi de experiență și networking cu alte companii, în scopul expunerii de propuneri și oferte și încheierea de parteneriate.
„Un alt rezultat obținut este Politica publică pentru sprijinirea IMM-urilor inovatoare, acțiune care se aliniază obiectivului prioritar al proiectului, de dezvoltare a unui mediu de afaceri deschis, stabil și transparent, într-un cuvânt predictibil, clădit pe responsabilitate, competitivitate și spirit antreprenorial. Documentul a fost realizat ca urmare a implicării experților externi naționali și internaționali cooptați, pe baza expertizei furnizate, în cadrul Grupului de Lucru pentru Inovare în Afaceri (GLIA), constituit la nivelul MEAT. Totodată, au fost armonizate și observațiile formulate în cadrul dezbaterilor regionale și a vizitelor de studiu efectuate în țări cu potențial mare în domeniul inovării. În ceea ce privește planul de acțiuni, parte integrantă a politicii publice, acesta cuprinde un set de măsuri pentru sprijinirea ecositemului de inovare din România, care vor putea fi implementate pe termen mediu și lung, în perioada 2024-2030”, precizează MEAT.
Proiectul, așa cum se regăsește și în titlul acestuia, a avut scopul de a consolida capacitatea administrativă a MEAT, prin reducerea poverii administrative. Pornind de la acest deziderat, a fost creată platforma AMD – un sistem electronic integrat de management al documentelor la nivelul instituției. Concret, prin intermediul aplicației, se va urmări înregistrarea și traseul lucrărilor, arhivarea electronică la nivelul structurilor interne, vor fi evidențiate termenele de realizare a sarcinilor și vor fi emise rapoarte privind stadiul acestora. Totodată, vor fi digitalizate evidența angajaților și procesul de implementare a procedurilor de lucru, fiind reglementat inclusiv fluxul de documente. Inițiativa eficientizează și optimizează, astfel, procesele decizionale, în beneficiul mediului de afaceri, al cetățenilor, dar și al angajaților din cadrul MEAT.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial