MEAT a publicat listele aplicanților înscriși în cadrul măsurii 3 – „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”
Telex » Știri 2 februarie 2021
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a dat publicităţii astăzi listele aplicanților înscriși în cadrul măsurii 3 – „Granturi pentru investiții acordate IMM-urilor”. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31/07/2020 cu completările și modificările ulterioare.
Astfel, potrivit unui comunicat al MEAT, în perioada de înscriere au aplicat 27.736 firme, conform cifrelor din documentele care pot fi accesate mai jos. Listele sunt ordonate pe regiuni, în funcție de criteriile de departajare, așa cum sunt ele descrise în procedura de implementare. De asemenea, situația prezentată este extrasă din platforma granturi.imm.gov.ro, iar statusul fiecărui aplicant poate suferi modificări, în urma evaluării propriu-zise.
Conform procedurii de implementare, admiterea pentru finanțare se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut la evaluarea planurilor de investiții online. La punctaje egale, departajarea se va face în funcție de procentajul cofinanțării, valoarea cifrei de afaceri și ordinea înscrierii aplicației.
Bugetul, fără componenta de contribuție proprie, alocat pe cele opt Regiuni de dezvoltare este: a) pentru Regiunea București – Ilfov, valoarea totală a bugetului este 347.173.994 lei; b) pentru Regiunea Centru – 271.883.528 lei; c) pentru Regiunea Nord-Vest – 281.916.856 lei; d) pentru Regiunea Sud-Est – 292.343.648 lei; e) pentru Regiunea Sud-Vest – 235.488.120 lei; f) pentru Regiunea Nord-Est – 344.477.610 lei; g) pentru Regiunea Sud-Muntenia – 309.656.058 lei; h) pentru Regiunea Vest – 231.553.481 lei.
MEAT precizează că va continua să publice în mod regulat statusul aplicațiilor pentru toate cele 3 măsuri de sprijin, ca măsură de transparentizare a situațiilor privind banii publici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara