MEAT: În perioada următoare va fi lansat apelul de proiecte pentru ajutorul HoReCa; aplicanții trebuie să-și certifice baza de calcul pentru ajutor cu un expert contabil sau un auditor financiar
Telex » Știri 3 iunie 2021
În perioada următoare va fi lansat apelul de proiecte pentru granturile de ajutor de stat pentru industria HORECA, instituite în baza OUG nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, a anunțat, într-un comunicat, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). Potrivit actului normativ, baza de calcul a ajutorului va trebui certificată și asumată de către un expert contabil sau o societate de expertiză contabilă, membri ai CECCAR, selectați și remunerați de către aplicant. La alegere, baza de calcul poate fi certificată de către un auditor financiar sau o firmă de audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, selectați și remunerați de către aplicant.
În aceste condiții, MEAT face apel la potențialii beneficiari să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardul profesional nr. 35 „Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 „Misiuni pe baza procedurilor convenite”.
Alături de raport, ar trebui întocmită și anexa la acesta (raportul sinteză), asumat de expertul contabil/auditorul financiar. Anexa la raport va fi realizată conform Anexei 7 la Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 224/2020, care este în consultare publică.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice