MEAT lansează în 2023 noi ediții-pilot ale programelor Comerț-Servicii și Microindustrializare
Telex » Știri 12 octombrie 2023
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) lansează în 2023 noi ediții pilot ale programelor Comerț-Servicii și Microindustrializare, a anunțat Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în cadrul instituției, la conferința de prezentare a proiectului privind creșterea educației financiare a antreprenorilor din România, relatează Agerpres. "Educația financiară s-a conturat în ultimul deceniu ca o necesitate din ce în ce mai acută, mai ales la nivelul societăților aflate în curs de dezvoltare. Fie că discutăm la nivel individual sau la nivel antreprenorial, toate demersurile de îmbunătățire a nivelului de înțelegere a produselor financiare, conceptelor și riscurilor, cu scopul de instruire și formare, trebuie susținute și încurajate. De aceea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului salută dezvoltarea acestui proiect prin creșterea educației financiare a antreprenorilor din România și îi felicităm pe toți cei care, pe lângă activitățile didactice și de formare de zi cu zi, au alocat un timp suplimentar pentru a veni în sprijinul antreprenorilor români. La nivelul ministerului, în cadrul procesului de optimizare a accesării Planului Național de Redresare și Reziliență, a fondurilor europene și a fondurilor guvernamentale dedicate sprijinirii înființării și dezvoltării IMM-urilor, pe lângă susținerea tuturor procedurilor și reformelor necesare îndeplinirii jaloanelor asumate, avem, în 2023, noi ediții-pilot ale programelor Comerț-Servicii și Microindustrializare, care au drept obiectiv susținerea investițiilor, creșterea competivității IMM-urilor în aceste sectoare, precum și încurajarea digitalizării, transformării verzi a acestora, respectiv promovarea producției interne a conceptului «Fabricat în România»", a spus Lucian-Ioan Rus.
El a menționat că prin intermediul proiectului SIPOCA 716 se dezvoltă platforma digitală a IMM-urilor, platforma IMM Mentor, iar primul pilon al acesteia are componenta de educație și de formare antreprenorial. În cadrul acestui pilon, prestatorul va fi responsabil de realizarea de conținut educațional în domeniu economic pentru platformă și anume va realiza materiale necesare instruiri în domeniul antreprenorial, respectiv ceea ce înseamnă să fie antreprenor, care sunt avantajele antreprenoriatului, dar și dificultățile cu care se confruntă un antreprenor, împreună cu măsuri de soluționare a aspectelor întâlnite în derularea unui business.
Lucian-Ioan Rus a afimat că se vor realiza tutoriale video cu exemple de bună practică, povești de succes ale antreprenorilor care au reușit și multe multe alte exemple de bune practici. Totodată, se vor pune la dispoziția utilizatorilor materiale informaționale și educaționale care reprezintă puncte de plecare în cariera de antreprenor, cu conținut atât pe antreprenoriat, cât și pe educația financiară, fiscală și de natură juridică.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial