MEAT: Precizări legate de acordarea microgranturilor pentru CMI
Telex » Știri 27 ianuarie 2021
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat o serie de precizări cu privire la acordarea microgranturilor pentru CMI (cabinete medicale individuale - n.r.), instituite prin OUG nr. 130/2020, ca răspuns la întrebările primite în direct de ministrul Claudiu Năsui, la un post de televiziune.
Astfel – menţionează reprezentanţii MEAT – cadrul procedural existent limitează eligibilitatea la acei aplicanți care pot face dovada implicării în activitățile legate de COVID-19, în baza unei adeverințe emise și semnate de DSP județeană sau de managerul unității sanitare unde aceștia au desfășurat activitatea propriu-zisă (nu tot de către potențialul beneficiar al micrograntului), conform articolului 3.2 (1), litera c) din Procedura de implementare a măsurii 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”:
„PFA/CMI, dacă au fost implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care nu au beneficiat de stimulentul medical acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020. Dovada implicării în activitățile legate de COVID-19, dar și pentru neacordarea stimulentului medical se face prin completarea unei adeverințe-formular și încărcarea acesteia în aplicația de înscriere, emisă de unitatea sanitară unde a prestat serviciul beneficiarul/direcția de sănătate publică județeană, după caz (Anexa 3)”.
Întreaga procedură poate fi consultată aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național