MEAT pregătește o nouă ediție a schemei de ajutor de stat privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare
Numărul 11, 20-26 mar. 2024 » Direct de la sursă
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a publicat în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare, ediția 2024. „MEAT susține operatorii economici din România în vederea dezvoltării potențialului de producție pentru materiale, produse și echipamente necesare pieței, pentru combaterea disfuncționalităților generate, prin asigurarea surselor de finanțare necesare și a capabilităților de producție”, se menționează într-un comunicat al instituției.
Obiectivele fundamentale ale schemei sunt, în principal, reducerea deficitului comercial provenit din industria prelucrătoare, stimularea investițiilor în capacități noi de producție în zonele mai puțin dezvoltate și creșterea competitivității acestui sector industrial.
Prin schema de ajutor de stat, în vederea îndeplinirii obiectivelor, se finanțează următoarele tipuri de investiții: ▪ investițiile în active corporale și necorporale legate de demararea unei noi unități sau de diversificarea sau amplificarea activității unei unități de profil existentă; ▪ investiție inițială pentru o nouă activitate economică circumscrisă obiectivelor schemei de ajutor de stat.
Stimularea financiară are în vedere acordarea unui ajutor de stat până la maximum 50 milioane euro (conform intensității maxime a ajutoarelor de stat), ce urmează a acoperi până la 75% din valoarea investiției.
Beneficiarii sunt persoane juridice de drept privat, respectiv întreprinderi constituite în baza Legii societăților nr. 31/1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 447 milioane euro, iar bugetul mediu al schemei pentru anul 2024 este echivalentul în lei al sumei de 149 milioane de euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice