MEAT propune atestarea a încă cinci localități ca stațiuni turistice de interes local
Telex » Știri 5 martie 2021
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) propune, printr-un proiect de HG publicat pe site-ul instituţiei, aprobarea atestării a încă cinci localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și, implicit, înlocuirea anexei nr.5 la HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice cu o nouă anexă cuprinzând lista actualizată a localităţilor atestate.
Astfel, prin proiect, se propune aprobarea atestării ca stațiuni turistice de interes local a următoarelor localităţi sau părți din localități: ♦ Zona de agrement Băile Figa- orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud; ♦ Comuna Frumosu, județul Suceava; ♦ Comuna Mălini, județul Suceava; ♦ Municipiul Salonta, județul Bihor; ♦ Orașul Săcueni, județul Bihor.
Potrivit iniţiatorilor, „pe termen mediu şi lung, proiectul de act normativ va crea un impact pozitiv ȋn sensul că localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local, după caz, şi vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice va genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național