MEC a alocat 31 de milioane de lei pentru asigurarea de condiții moderne în 375 de școli
Telex » Știri 17 iunie 2020
Executivul a aprobat repartizarea sumei de 31,269 milioane lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora, în unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Din această sumă, 17 milioane lei se vor aloca în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurării cu utilităţi a 272 unităţi de învăţământ preuniversitar, finanţate în anul 2019 (prin HG nr. 363 şi HG nr. 674), dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârşitul anului trecut. Alte 14,269 milioane lei sunt destinate finanţării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum şi asigurării cu utilităţi a acestora, în 103 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.
„Alocările bugetare au fost adoptate printr-o hotărâre potrivit căreia aceste sume se transferă către bugetele locale, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Ulterior, autorităţile locale, pe raza cărora funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligaţia de a-şi actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile de amenajare a grupurilor sanitare la unităţile de învăţământ beneficiare”, precizează MEC, într-un comunicat.
Procedurile privind achiziţia lucrărilor de investiţii, încheierea şi derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităţilor locale. Consiliile locale răspund, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor repartizate. În situaţia în care, la sfârşitul anului 2020, vor exista fonduri neutilizate, acestea vor fi virate către bugetul de stat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara