Medalii de aur și argint pentru inventatorii români, la cel de-al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva
Numărul 12, 4-10 aprilie 2017 » Conectarea la era digitală
România a obținut 34 de medalii de aur și 8 medalii de argint la cel de-al 45-lea Salon Internațional de Invenții de la Geneva, informează Ministerul Cercetării și Inovării (MCI), printr-un comunicat. Salonul este organizat sub înaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvețian, statul și orașul Geneva, precum și de Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală – OMPI.
Evenimentul a avut loc în perioada 29 martie – 2 aprilie a.c. și reprezintă una dintre cele mai prestigioase manifestări în domeniul inventicii, la nivel mondial.
Ediția din acest an a găzduit peste 700 de expozanți din 40 de țări, dintre care majoritatea au fost companii, universități, organizații de stat. Au participat, de asemenea, și investitori și cercetători privați.
Potrivit sursei citate, în standul României, realizat sub egida MCI, care a asigurat selecția invențiilor și plata participării acestora la Salon, au fost prezentate 40 de invenții. Alte 8 invenții românești au fost prezentate pe costuri proprii.
În urma jurizării celor peste 2.000 de lucrări prezentate la Salon, Juriul Internațional a decis acordarea a 34 de medalii de aur și a 8 medalii de argint pentru invențiile românești, cărora li s-au adăugat și 10 premii speciale. Inventatorii români au fost recompensați cu încă 17 premii oferite de delegațiile străine prezente la Ziua României.
MCI precizează că românii participanți cu stand propriu au prezentat 5 invenții obținând 3 medalii de aur și 2 de argint și un premiu special acordat la festivitatea de premiere din seara zilei de 31 martie.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național