MEEMA: În proiect, noi reglementări privind organizarea jocurilor de noroc
Telex » Știri 1 septembrie 2020
Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a publicat, pe site-ul instituţiei, pentru consultare, un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Normelor metodologice de punere în aplicare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin HG nr. 111/2016.
Iniţiatorii menţionează, în Nota de fundamentare, că organizarea și exploatarea jocurilor de noroc reprezintă o activitate profund afectată de regulile de distanțare socială impuse în contextul pandemiei de COVID-19 și care fac imposibilă accesarea unor astfel de servicii/produse, altfel decât pe cale electronică. „Totodată, inovațiile tehnologice din ultimi ani au avut ca efect o schimbare constantă la nivel internațional a industriilor, inclusiv a industriei jocurilor de noroc, evidențiindu-se interesul pentru jocurile de noroc organizate pe cale electronică”, menţionează reprezentanţii MEEMA.
În acest context, prin proiectul de hotărâre se propune modificarea articolului 19 din Normele metodologice de punere în aplicare a OUG nr. 77/2009, aprobate prin HG nr.111/2016, în sensul realizării de activităţi de jocuri de noroc prin intermediul terminalelor autonome, operate în mod direct de către participanții la joc sau prin accesarea secțiunii dedicate acestei activități disponibilă pe site-urile oficiale ale Companiei Naționale „Loteria Română S.A.” cu condiția achitării taxei de participare, precum și efectuarea plății pentru participarea la jocurile loto și prin instrumente de plată electronice, astfel cum sunt reglementate de legislaţia în vigoare, pentru a permite realizarea acestor activități cu respectarea regulilor de distanțare socială.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile