MEEMA: Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească
Telex » Știri 8 aprilie 2020
Industria naţională de apărare s-a reprofilat pentru a fabrica produse necesare prevenirii şi combaterii pandemiei COVID-19. Astfel, potrivt unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), Pro-Optica şi IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea şi fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă şi rapidă pe fluxuri de acces persoane şi alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depăşesc limita febrei. „Produsul denumit CONDOR SR-FS poate fi folosit la controlul accesului în zone cu flux mare de persoane, pentru reducerea timpului de evaluare a stării febrile, în locuri precum aeroporturi, metrou, frontieră, spitale (triaj), instituţii publice etc.”, precizează MEEMA, în comunicat.
„Am văzut deja că se pot produce izolete româneşti, iar ROMARM va începe să producă, în curând, măşti. Acum, alte două companii din industria naţională de apărare specializate în optică (…) şi-au unit eforturile pentru a produce în ţara noastră un scaner termic. Salut aceste parteneriate public-privat care duc la dezvoltarea de produse cu valoare adăugată”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
Produsul, 100% de concepţie româneacă, este dezvoltat de Pro-Optica, societate cu capital privat, şi lansat în fabricaţie la IOR, societate aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, având certificat militar militar emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național