Memorandum de înțelegere în vederea producerii de drone în România pentru armată
Numărul 19-20, 19 mai - 1 iun. 2020 » Roza vânturilor
Companiile românești Romaero și Avioane Craiova, împreună cu firma israeliană Elbit Systems, vor coopera în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot (UAS), în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naționale din România, informează compania israeliană, într-un comunicat citat de Agerpres. În acest scop, cele trei firme au semnat un memorandum de înțelegere pentru transferul tehnologic în scopul fabricării în țara noastră de UAS ale Elbit Systems, „de la platforme tactice UAS, precum Skylark I-LEX și Hermes 450, și până la diferitele configurații ale Hermes 900”.
Memorandumul de înțelegere prevede ca firmele românești să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanță și reparații, precum și de managementul de program. Potrivit comunicatului, scopul colaborării este de a oferi Armatei Române modele avansate de drone. „Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte și domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova și Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS (avioane fără pilot, n.r.) în România și pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluție completă și avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel internațional”, a declarat vicepreședintele executiv și manager general al Elbit Systems ISTAR Division, Elad Aharonson.
Modelele de sisteme de avioane fără pilot ale companiei israeliene includ minidrone manipulabile de către militari de la sol, drone tactice versatile, precum și soluții maritime de rază lungă. Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forțe armate, printre care și armata Israelului, menționează compania.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial