Memorandum pentru constituirea unui cluster care vizează inovația în domeniul energiei
Telex » Știri 18 noiembrie, 9:56
Un memorandum privind constituirea Energy Technology Innovation Cluster (ETI - Cluster), un cluster care vizează inovația în domeniul energiei, a fost semnat, la finalul săptămânii trecute, la sediul Universității Petrol-Gaze (UPG) Ploiești. Memorandumul a fost semnat de ministrul Economiei, Radu Oprea, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Virgiliu Nanu, primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, rectorul UPG Ploiești, Alin Diniță, directorul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism Ploiești, George Constantin Brezoi și Franck Neel, reprezentant al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG).
Clusterul reunește mediul economic cu organizații de suport, cercetare, universități și administrație publică, pentru a stimula cooperarea și inovația în domeniul energiei și a sprijini tranziția către energia sustenabilă. „Acest memorandum stabilește o platformă de colaborare pentru promovarea cercetării, dezvoltării și implementării tehnologiilor din domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice și infrastructurii durabile. ETI - Cluster va sprijini schimbul de bune practici, organizarea de seminarii și ateliere de lucru, precum și inițierea de proiecte comune pentru soluții energetice inovatoare”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Prahova.
Ministrul Radu Oprea a subliniat, în context, nevoia de cooperare interinstituțională pe proiecte inovative în domeniul energiilor curate, amintind despre obligația României privind stocarea carbonului.
„Din punctul meu de vedere, atunci când vorbim despre reindustrializare în România, UPG și acest cluster pe care îl formă astăzi împreună cu Federația Patronatelor din Petrol și Gaze trebuie să devină lider, să fim principalii cercetători. (...) Eu cred că va unul dintre motoarele de dezvoltare ale orașului Ploiești și ale județului Prahova”, a afirmat ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial