MEN: Normele metodologice de acordare a burselor de merit olimpic internațional au fost modificate
Numărul 34, 4-10 sept. 2018 » Direct de la sursă
Ministerul Educației Naționale (MEN) a emis un ordin prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale. Potrivit reprezentanților instituției, demersul are ca scop extinderea categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic internațional.
Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic și elevilor care vor obține mențiuni la competițiile internaționale, nu numai celor clasați pe primele trei locuri, ca până în prezent. Conform noilor norme, elevii care vor obține mențiune la competițiile internaționale vor beneficia de o bursă de merit în cuantum de 25% din salariul de bază minim brut pe țară, acordată lunar, pe o perioadă de 12 luni.
MEN precizează că valoarea lunară a bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul salariului de bază minim brut pe țară, acordat diferențiat. Astfel, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă:
- pentru locul I (medalie de aur sau premiul I) – echivalentul a 100% din salariul de bază minim brut pe țară;
- pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea) – echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară;
- pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea) – echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară;
- pentru mențiune, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internațional reprezintă echivalentul a 25% din salariul de bază minim brut pe țară.
MEN reamintește că, în acest moment, cuantumul maxim al bursei este de 1.900 lei (reprezentând 100% din cuantumul salariului de bază minim brut pe țară), comparativ cu 1.450 de lei în anul 2017, ceea ce înseamnă o creștere de peste 30%.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile