Mesajul Curții de Conturi a României, transmis de vicepreședintele Lucian Ovidiu Heiuș
Numărul 27-28, 10-23 iul. 2024 » #ZNCR2024 - A XX-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român
În numele Curții de Conturi vreau să vă transmit respectul și aprecierea noastră și să vă urez un călduros „La mulți ani!”. Chiar dacă noi audităm în general instituțiile publice, sunt situații în care mergem și facem audituri și la companiile cu capital integral de stat sau majoritar de stat și acolo ne „lovim” mai mult cu dumneavoastră ca profesioniști, ca oameni care gestionați contabilitatea acestor companii.
Sincer să fiu, mi-ar plăcea și mi-aș dori ca implicarea dumneavoastră și în contabilitatea publică să fie din ce în ce mai pregnantă, care ar fi un ajutor pe care nouă ni l-ați da. În același timp, vreau să mulțumesc actualei conduceri a CECCAR, cu care suntem în negocieri și suntem în faza finală de a semna un protocol de colaborare, prin care ne veți ajuta să încercăm să ridicăm calitatea și profesionalismul auditorilor noștri atunci când vor merge să verifice, să auditeze situațiile financiare ale companiilor de stat.
Tema pe care dumneavoastră astăzi o veți dezbate este foarte generoasă, digitalizarea, inteligența artificială. Peste tot se vorbește de așa ceva. Eu cred și am convingerea și speranța că niciodată inteligența artificială nu va putea să înlocuiască inteligența umană, nu va putea să vă înlocuiască pe dumneavoastră ca profesioniști, ci să fie doar un instrument prin care veți putea acorda niște servicii de calitate clienților dumneavoastră. Noi vorbim foarte, foarte mult în ultima perioadă de digitalizare, dar uităm niște probleme cu care ne confruntăm toți, și dumneavoastră și statul. Trebuie să recunoaștem în continuare că există foarte mulți întreprinzători care nu înțeleg anumite aspecte atunci când vor să pornească o afacere. Primul lucru care trebuie să-l facă e să găsească un profesionist contabil pe care să-l ia lângă el și care să-l sprijine în activitatea pe care o va desfășura. Statul, din păcate, și știți, prin pozițiile pe care le-am avut, cunosc foarte bine acest domeniu, încă nu înțelege că predictibilitatea și stabilitatea fiscală și contabilă este foarte, foarte importantă pentru dumneavoastră și pentru mediul de afaceri, cum la fel și pentru instituțiile publice și, de multe ori, la fel, încearcă să arunce în spatele dumneavoastră probleme pe care trebuie să le rezolve el. Dar sper că toate aceste lucruri vor fi înțelese și vor fi rezolvate în timp. În final, vreau să vă urez „La mulți ani!” și să știți că am fost, sunt și voi fi alături de dumneavoastră tot timpul pentru că vă înțeleg foarte bine profesia și știu care este importanța dumneavoastră în asanarea mediului economic din România. Succes în continuare în tot ceea ce faceți!
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național