Mesajul DIICOT, transmis de George-Cosmin Militaru, Procuror-șef delegat al Serviciului de combatere a criminalității economico-financiare
Numărul 29-30, 26 iul. - 8 aug. 2023 » #ZNCR2023 - A XIX-a ediție a Zilei Naționale a Contabilului Român
Vă mulțumesc, în numele instituției, pentru invitație. Aveți o profesie captivantă, interesantă, care nu înseamnă niște cifre seci. Profesia contabilă înseamnă imaginație, analize, raționamente, concluzii și, nu în ultimul rând, înseamnă adaptare la un hățiș legislativ care, din păcate, se modifică prea des și, uneori, necorelat.
Aveți un rol esențial în funcționarea unei societăți moderne, în ceea ce înseamnă motorul economic, mediul de afaceri, dar aveți un rol foarte important și bine definit în funcționarea justiției, în general, și a justiției penale, în special, pentru că asta mă interesează pe mine, atât în faza de urmărire penală, cât și în faza de judecată prin procedeul probatoriu al expertizei. Cum am putea desluși niște mecanisme economice, fiscale, contabile fără ajutorul unui expert? Cum am putea cuantifica un prejudiciu fără ajutorul dumneavoastră? Colaborarea cu colegii dumneavoastră a fost una bună și foarte bună și sperăm ca și în viitor să se situeze în aceiași parametri atât pe componenta celeritate, cât și pe componenta calității actului final al expertului, raportul de expertiză. Ne arătăm în continuare deschiderea și așteptăm invitațiile din partea dumneavoastră pe tot ceea ce înseamnă seminarii, conferințe, dezbateri, pentru că nu poți să investighezi o infracțiune economică fără să înțelegi niște concepte, niște termeni tehnici, după cum nu poți să judeci o cauză având un obiect de acest gen. Vă mulțumesc foarte mult, vă urez „La mulți ani!” și vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național