Metrorex: Pe Magistralele 1 și 3 a intrat în circulație metroul literaturii spaniole
Telex » Știri 18 octombrie 2021
Metrorex, împreună cu Ambasada Spaniei și Editura Polirom, a lansat a doua campanie de promovare a literaturii în rețeaua de metrou a Capitalei și, de la finalul săptămânii trecute, pe Magistralele 1 și 3 a intrat în circulație metroul literaturii spaniole, în interiorul căruia sunt expuse afișe cu texte literare ilustrate. Fragmentele selectate sunt extrase din operele unor cunoscuți scriitori spanioli contemporani și interpretate de trei ilustratori din Spania și România, informează Metrorex printr-un comunicat citat de Agerpres. „Prin intermediul campaniei «Atenție, se deschid cărțile!», se dezvoltă inițiativa de promovare a literaturii spaniole în rândul publicului larg. Proiectul oferă călătorilor ocazia de a experimenta scurte momente de lectură, trezindu-le curiozitatea pentru operele selectate și creându-le iluzia de «călătorie în călătorie»”, subliniază reprezentanții companiei.
Astfel, bucureștenii și vizitatorii Capitalei sunt invitați să se bucure de literatura spaniolă și de frumoasele ilustrații într-un spațiu mai puțin obișnuit, urmând modelul unui inedit proiect cultural desfășurat anual la Madrid.
Campania prezintă fragmente din operele a trei scriitori spanioli de renume mondial: Carlos Ruiz Zafon, Arturo Perez Reverte și Maria Duenas. Afișele atrag atenția în special datorită ilustrațiilor care însoțesc fragmentele, fiind inspirate din operele respective. Pentru această ediție, ilustratorii selectați au fost spaniolii David de las Heras și Eva Vazquez și românca Miruna Radovici.
Acest proiect a luat naștere la Madrid, în 1997, la inițiativa Asociației Editorilor, cu sprijinul Metro de Madrid, compania de stat care administrează rețeaua de metrou din capitala Spaniei, fiind în prezent una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite campanii culturale din oraș, care a reușit să aducă literatura mai aproape de milioanele de persoane care folosesc zilnic acest mijloc de transport.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile